Om Projektet


Én Indgang til Sundhedsdata
er udarbejdet i samarbejde mellem Indenrigs- og Sundhedsministeriet og Danske Regioner. Allerede i marts 2019 godkendte den nationale bestyrelse for sundheds- og ældreområdet igangsættelsen af initiativet. Projektet er etableret som et fællesoffentligt projekt med en fællesoffentlig styregruppe og regional projektledelse. 

Ambitionen er at gøre det nemmere, mere effektivt og brugervenligt for klinikere, forskere og virksomheder som bruger sundhedsdata, at få overblik og adgang til sundhedsvæsenets mangfoldige datakilder. Denne ambition gælder både for private og offentligt ansatte forskere.

Én Indgang til Sundhedsdata består af tre projekter:

  • Vejledningsfunktionen
  • Datalandkortet
  • Ansøgningsportalen

Læs mere om de forskellige projekter nedenfor!

Informationsboks om Vejledningsfunktionen

Samarbejdspartnere

Disse aktører har bidraget til projekt: én indgang til sundhedsdata

Vejledningsfunktionen

Vejledningsfunktionen tilbyder first-level support til danske, såvel som udenlandske forskere i hele Danmark. 

numpic1 skabelon

Vejledningsfunktionen tilbyder dig en overordnet introduktion til krav og processer ved ansøgning om sundhedsdata. Vejledningsfunktionen hjælper dig med at skabe overblik over de forskellige trin i projektet.

Overordnet introduktion
num2 skabelon

Uanset hvilken type rådgivning du har behov for i dit projekt, hjælper Vejledningsfunktionen dig med kontakt til alle de relevante aktører fra start.

Henviser til aktører
num3 skabelon
Lytter til forskerne

Vejledningsfunktionen tager altid udgangspunkt i den konkrete henvendelse, og vores målsætning er, at du som bruger føler dig hjulpet godt på vej.